Szabadföldi konyhakertek kialakítása

A szabadföldi konyhakertek magasra emelt ágyásokkal elkülönített veteményeskertként vagy a már meglévő díszkertbe integrálva egyaránt kialakíthatók; a funkció sérelme nélkül és a meglévő környezeti értékekkel kiváló összhangban. Kertedet pedig egy gondosan tervezett és szakszerűen előkészített, kivitelezett, megfelelően gondozott konyhakert tovább szépítheti.

FENNTARTHATÓ kertet építek számodra. Mert a kertben és az ágyásokban is egyfajta egyensúly jön létre, a kert pedig szinte folyamatosan szolgáltat majd számodra terményeket.

Ezeket a fenntartható kerteket igényeid szerint és a helyszíni sajátosságokat figyelembe véve (talajadottság, fényviszonyok, tájolás, vízvételi lehetőség, meglévő növényállomány stb.) alakítom ki az általad kiválasztott típusterv adaptálásával.

Magas ágyásos (emelt ágyásos) konyhakert 2 alaptípusból választható a bemutatott látványtervek alapján.

Jó, ha tudod

A konyhakert egészséges és friss növényekkel gazdagítja majd az étrendet, akár a család biztonságos élelmiszerellátásában komoly bázisként szolgálhat. De annak, hogy gazdagon termő konyhakerted legyen, egyik feltétele, hogy a kertet megfelelő mennyiségű napsütés érje. Célszerű ezért a kert legnaposabb részét választanod az ültetésre. Gondold át, milyen növényekre és mennyiségre van szükséged. Ha ez a döntés megszületett, és a szándékod töretlen, következhet a megvalósítás, azaz a főbb lépéseké: a terület előkészítés, a növényültetési terv alapján a vetés, ültetés és végül a kertfenntartás munkálatai.  

Alapszolgáltatásaim:

Állapot- és igényfelmérés,

Terület- és talaj-előkészítés,

Ágyáskialakítás, kivitelezés építési, szerelési jellegű munkái,

Növényültetési terv, növényszállítás és beültetés,

Talajtakarás,

Tápanyag utánpótlás (feltöltő, pótló)

Kiegészítő szolgáltatásaim:

Öntözéstechnika

Gondozás, fenntartás

Hulladékgazdálkodás, komposztálás

Általános és kultúra-specifikus gondozási útmutató

Nyomtatott és elektronikus napló, segédlet